Szavak

A napokban a Facebook-on megosztva találtam rá erre a Jennifer Fulwiler által készített oldalra: Word of the Year (angol nyelven is értők előnyben).

Ez egy szógenerátor oldal, ahol a "show me my word" gombra kattintás után kapunk egy szót. Az az elmélet igen távol áll tőlem, hogy az a szó fogja meghatározni az egész évemet, amit a generátor kidob. Az ilyen kezdeményezések kicsit olyanok számomra, mint amikor valaki mindenna felcsapja a Bibliát és rábök egy szóra, mondatra, ha választ akar kapni, aztán meglepetésére azt a "választ" kapja, hogy "Öld meg!". Átgondolásra, elmélkedésre viszont nagyon jó kis eszköz. A 2019-es adventi naptáram is gyakorlatilag ezt a módszert követte - szavak voltak megadva advent minden napjára, ami valahogyan összefüggött Jézus születésének várásával, az erre való készülettel.

Aki szereti az ilyesfajta "elmélyülést", annak nagyon ajánlom - de semmiképp se a választ várjuk életünk kérdéseire. Persze, a lehetőség benne van, hogy sikerül megtalálni ezen keresztül is, de jó, ha a megfelelő helyén értelmezzük azt, amit éppen kapunk. :) 

Szavakra fel!

Ps.: meglepett, hogy a generátor oldalának forrását megnézve (jobb klikk a "show me my word" gombra --> oldal forrásának megtekintése) a generátor működésének html kódja a Mindenszentek litániájának beágyazásával kezdődik - ha lehet ilyet mondani - ezáltal imává formálva a kapott szó értékét. Mint azt később Jenről olvastam is, ő egy stand up comedy-ben utazó keresztény, 6 gyermekes anyuka, így a litánia is némiképp magyarázatot nyert a html kódban. :)