Blog

Rátaláltam a minap egy új, az HBO-n vetített sorozatra, a Foodie Love-ra (magyarul A szerelem sava-borsa, ami szerintem megint túl hatásvadász lett, és ezért az eredeti cím elveszíti a lényegét. Talán Az ínyenc szerelem jobb lett volna. A kevesebb több...).

Ismét megtett egy kört Földünk a Nap körül. Ki tudja, már hányadikat a létezése során. Egy órákról szóló műsorban mondta egy órásmester, hogy "Lenyűgöz az, hogy úgy legyen része az idő az életnek, hogy ne a szolgájává váljunk." Valóban nagy kihívás ez olykor. Mindenesetre az év első napja egy szép naplementével ajándékozott meg minket (ld. fent).

Mindig is szerettem azokat az embereket, azt a gondolkodásmódot, ami nem csak egy aspektusból közelít egy adott kérdést, hanem próbálja a maga összefüggéseiben, hatásaiban nézni azt. Az alábbi interjúalany is ilyen embernek tűnik számomra, és a megközelítése is szimpatikus: nem elvetni a régi, jól bevált, hagyományokon alapuló szokásokat,...

Nemrég elkezdtem nézni a Sírhant művek c. sorozatot (angolul kicsit kifejezőbb a címe: Six feet under). Adventre felfüggesztésre került, de előtte még néztem belőle pár részt. Egy párbeszéd nagyon megmaradt bennem, ami egy gyászoló és az egyik temetkezési vállalkozó (akinél mellesleg agyi aneurizmát találtak) között zajlott le: